Salinas ligt op ca 3 kilometer afstand van onze villa en is een authentiek Spaans dorpje met een zo kenmerkend kerkpleintje, enkele terrasjes en restaurantjes. Net buiten Salinas begint de (drooggevallen) laguna, wat een prachtig wandelgebied is. Een must voor de natuurliefhebber is de Sierra de Salinas, een natuurgebied met een lengte van 17 kilometer, een prachtige route en vele mooie uitkijkpunten. Op dinsdag- en vrijdagmorgen is er een kleine markt.

De kans om getuige te zijn van een van de vele feesten die in het dorp gehouden worden, is aanzienlijk. Een zeer actief dorpje wat dat betreft.

Iedere zondag is aan de rand van het dorp een RASTRO, een grote 2e- hands markt, vergelijkbaar met de markten rond Koningsdag in Nederland. . Van heinde en verre komen zowel de verkopers als de bezoekers hier hun geluk zoeken.