ontdek-La-AxarquiaEr zijn zo “oneindig veel” mooie wandelingen te maken in de omgeving, zelfs direct vanuit onze villa.  Wij raden wel aan om, zeker als de verharde weg verlaten wordt, goede wandelschoenen te dragen. Vanuit de villa kun je zowel links als rechtsom vrijwel direct het natuurgebied inlopen en van daaruit zijn wandelingen van 1 tot meerdere uren te maken. Op circa 500 meter van ons huis aan de andere kant van de weg Salinas-Sax loopt de wandelroute door de (drooggevallen) “laguna” van Salinas. Van daar uit zijn er mogelijkheden om o.a. naar het circa 10 kilometer verderop gelegen Petrer te lopen, dwars door de heuvels van Salinas. Maar ook wat verder van onze villa zijn de mogelijkheden ongekend.

Espacio natural El Plano

Het natuurgebied dat “om de hoek” ligt (op enkele kilometers van Sax) is een heerlijke omgeving om de wandelschoenen hun werk te laten doen. Het is per auto, (race) fiets en mountainbike zeer goed bereikbaar en gratis toegankelijk. Het is toegestaan met de mountainbike te betreden, zolang de paden gevolgd worden. Geniet van dit mooie stukje natuur en word één met de Spanjaarden, die er op zon- en feestdagen in grote getale onder het genot van een goed glas wijn zitten te picknicken. Vraag naar de mogelijkheden een gevulde picknickmand mee te nemen vanaf La Sonrisa!

Voor iedere wandeling geldt: neem voldoende water mee!