Dit kerkje, dat zich bevindt in Novelda, is gebouwd door een van de leerlingen van de beroemde architect Gaudi en mag gerust een kleine uitvoering van de Familia Sagrada in Barcelona genoemd worden. Het grootste verschil is dat deze kerk wel afgebouwd is. Vanaf de snelweg Alicante – Madrid kun je de contouren van het kerkje al zien. Openingstijden van het kerkje zijn beschikbaar.

Bijzonder aan deze kerk is dat er momenteel een orgel wordt gebouwd dat volledig uit marmer zal bestaan. Het orgel gaat ongeveer 51! ton wegen, en bestaat onder andere uit 700 orgelpijpen in diverse afmetingen. Ook het toetsenbord bestaat uit marmer. De verwachting is dat het orgel gereed is rond 2020, maar nu reeds kun je de contouren waarnemen en genieten van het zuivere geluid, dat uit de 54 orgelpijpen die gereed zijn komt. De gids laat het je met trots horen!

Na het bezoek aan het kerkje kun je de ruïnes van het naastgelegen kasteel bekijken en een prachtige wandeling maken om een naastgelegen bergketen. Om af te sluiten met een welverdiend drankje in het restaurantje. Goede wandelschoenen zijn vereist!

santuario_novelda2