Aan de rand van Sax ligt het imposante en goed onderhouden kasteel. Het maakt deel uit van een serie kastelen in de buurt en is door zijn ligging boven op een bergkam een dominerende verschijning. In de avonden is het prachtig verlicht en is het een baken voor de stad. Bekijk hier het promotiefilmpje. Je kunt het kasteel te voet bereiken via een trap vanuit het oude centrum van Sax, of via een wandelpad aan de achterzijde van het kasteel. Op zondag worden er rondleidingen door het kasteel gegeven. Soms ook in het Engels. Maar ook zonder de taal machtig te zijn, kun je genieten van al het moois dat dit kasteel te bieden heeft.

Sax is een stadje met circa 15.000 inwoners. De meeste winkels vind je aan de Gran Via. Er zijn tientallen barretjes, restaurantjes, al dan niet met terrassen. Het beschikt ook over een theater.

Op maandagmorgen ( tot ca 13.30 uur) is de plaatselijke, zeer gezellige markt in een aantal zijstraatjes van de Gran Via. Groente en fruit, kruiden, kleding, planten en huishoudelijke artikelen kun je hier voor niet al te veel geld kopen.