Als je eens een dagje helemaal weg wilt zijn van de drukte, dan is Tabarca een aanrader. Het eilandje is ook bekend onder de naam Isla Plana of Nueva Tabarca en telt gemiddeld per jaar zo’n 30 inwoners. Dit eilandje van 1800 bij 400 meter ligt op een kleine 20 kilometer van Alicante. Je kunt er komen vanuit de haven van Alicante (reisduur ongeveer 1 uur) of vanuit Santa Pola (reisduur ongeveer een half uur).

Tabarca is een beschermd natuurgebied waar duiken met flessen verboden is, maar snorkelen en zwemmen zeer de moeite waard zijn. Het eilandje heeft enkele (fijnkiezel) stranden en leuke winkeltjes en kent een rijke historie. Decennia lang hebben zeerovers dit eilandje als thuisbasis gehad voor hun rooftochten. Een belangrijke reden om Tabarca te bezoeken is de gastronomie. Je kunt er werkelijk heerlijk eten.

tabar1