Alicante

Alicante is een verrassing op zich. Voor veel mensen eigenlijk alleen bekend als aanvlieghaven voor de regio, maar deze stad biedt zo veel meer! Een prachtige, met mozaïek betegelde boulevard langs de imposante jachthaven, het schitterende kasteel Santa Barbara met geweldig uitzicht over de stad en de haven, honderden (tapas) bars en restaurants, ongekende winkelmogelijkheden, een uitgebreide overdekte Mercat waar op de begane grond vooral verse vis (maandag gesloten, zondag wordt er niet gevist) verkocht wordt en op de eerste verdieping vlees en vleeswaren om je vingers bij af te likken. Diverse musea (waaronder het indrukwekkende en gratis toegankelijke museum van de Volvo Ocean Race), stranden in en om Alicante, noem het en het is aanwezig. En wil je de Spaanse taal machtig worden, aan de Explanade de Espana (de boulevard) zit een vestiging van Enforex, waar goed taalonderwijs wordt gegeven.

Elche

Op een half uurtje rijden vind je Elche, met name bekend om de meer dan 400.000! palmbomen die de stad rijk is. Met recht de palmenhoofdstad van Europa. Maak een wandeling van ongeveer een uur langs de grootste collectie palmen die Europa rijk is en geniet van iedere meter. Of bezoek het museum in de palmentuin. Op enkele honderden meters hiervan bevindt zich het levendige centrum van Elche. Winkeltjes, terrassen, restaurants, leuke pleintjes, kerken etc etc. Beklim de toren van de Basilica de Santa Maria ( circa 170 treden)en geniet van het weidse zicht over de stad! En vergeet niet een wandeling te maken door een van de schitterend aangelegde parken in het centrum, of langs de rivierbedding die dwars door Elche loopt.

Madrid

Wij horen je zeggen: “Madrid, we zitten toch vlak bij de kust”? Begrijpelijk, maar als je weet dat op een kwartier rijden van La Sonrisa een station is waar de hogesnelheidstrein van Alicante naar Madrid 6 keer per dag stopt, en waar je voor net iets minder dan 70 euro per retour in een kleine 2 uur naar de Spaanse hoofdstad rijdt, dan ontstaan er fantastische mogelijkheden om deze indrukwekkende stad te bezoeken. Eventueel met een overnachting ter plaatse. Wat ons betreft een aanrader.

Valencia

Ontdek deze prachtige stad met haar compacte oude centrum, de indrukwekkende Mercat Central en de vele bars en restaurants. Geniet van de originele Paella Valenciana met kip, konijn en verse groenten. Wandel of fiets door de drooggevallen rivierbedding vanuit het oude centrum naar het moderne gedeelte Ciudad de las artes y las Sciencias. Voor mooi zou je een overnachting moeten boeken, omdat de avonden in Valencia ook heel bijzonder zijn. Valencia bevindt zich op een kleine anderhalf uur van onze villa.